French Omelette

Despite any pretensions that may distract you from appreciating fine cuisine, a French omelette is something very special. The eggs are cooked at a low temperature and served moist. Cooking the eggs at a low temperature prevents the omelet from browning. A Maillard reaction changes the flavor of food. If you create a soufflé omelette at low temperatures, the texture of the omelette changes. These are elementary techniques that you can use to create many different experiences from the same ingredients to increase your culinary repertoire.

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French Omelet

Quotes And Some Translated Text:

La bonne cuisine est la base du véritable bonheur.

-A. Escoffier

Car la cuisine est l’art francais par excellence le seul art dans lequel, depuis quatre cents ans, nos compatriotes n’eurent jamais de rivaux.

Le Carnet D’Epicure (epicure)

Ne faites pas, Madame, un repas indigeste; 
Mieux vaudrait ne jamais plus faire un seul repas!

Un menu!…. C’ est le plus adorable poème; 
C’ est le plus dèlicat chef-d’œuvre; c’ est la fleur 
Qui, seule, unit à son parfum son ensorceleut 
La saveiur idèale et la beautè supreme.

Et cette fleur, Madame, obtient tous les succès, 
Tous les bonheurs humains se résument en elle,  
Voulez-vous la cueillir, dans sa gràce èternelle!…. 
Voici les clefs du grande jardin de l’ Art Française.

Hors-D’œuvre À La Française

1. Louis Saulnier, E. Brunet (Translator), Jacques Pépin (Introduction), George Lang (Introduction): Le Répertoire de La Cuisine (London: Barron’s Educational Series, Inc., 1976), v, ix.

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